Huset och mötesplatsenÄr en liten jordbruksfastighet med en huvudbyggnad som är från år 1850. Den har stått tom i många år men ska nu få nytt liv som en mötesplats för äventyr i bergen.


Under år 2022 planerar vi att öppna någon del för boende gäster. Fram tills dess kan vi förmedla boende hos lokala samarbetspartners. Den nya stora parkeringen går bra att använda. En bra utgångspunkt för egna äventyr i bergen. Vi garanterar inte perfekt skottning. Den görs framförallt efter stora snöfall. 


Från Sundsvall är det 51 km att köra bil eller att åka med tågtransfer. Ca 45 min restid.

Tåg från Stockholm C tar ca 3,5h.


Väl på plats är det gång/skidavstånd till flera isfall. Kanske Sveriges närmaste isklättring på många sätt!

Göteborgsisarna 250 meter

Trappstegsfallet 350 meter

Stora fallet 950 meter

Skjutbaneisen 1200 meter


Fin klippklättring finns längs hela indalsälvens dalgång. En liten utvecklad klippa för sportklättring ligger 250m från huset. En förare finns på 27 crags Fantastiskt fina möjligheter till tradklättring och routefinding längs dalgången. Mer inspiration kommer under 2021.


https://27crags.com/crags/liden


Från huset kan man cykla runt Åsen. ca 17 km MTB i huvudsak på grusvägar. Finns på trailforks. Arbete med ytterligare stigar och leder pågår.


Vi kan erbjuda boende i Ljustorp 40km NV om Liden med vidare anslutning till E4. Rum, tält och ställplatser. Bra på vägen till eller från området innan vi öppnar. Hör med oss så kan vi tipsa om fler alternativ.

Länkt till boende i Lövberg, Ljustorp